Chocoloop Tytsjerk 2020

Op 15 februari om 9.30 uur was het weer zo ver, de chocoloop. In het mooie Vijverpark hebben we een route uitgezet. Ongeveer 2 km konden 19 enthousiaste hardlopers en wandelaars zich uitleven door de Groene ster, en natuurlijk diegene die graag het mooie flora en fauna probeerden te vangen met hun camera, Eddie en Martin hadden de smaak te pakken en gingen ervoor door 5 rondjes te lopen.

Wind was wel aanwezig maar geen spelbreker. In het paviljoen konden we onder genot van koffie/thee of chocolademelk en appeltaart even napraten. Als een kers op de taart konden we ook nog de Expositie “It Ljocht yn it Tsjuster” bekijken. De schoonheid van de Groene Ster is door Marja Dijkstra kunstig weergegeven met een serie houtskooltekeningen.

De tekeningen stonden grotendeels tentoongesteld in de glazen expositieruimte. Omdat de poëzieroute in het Vijversburg was, een klein gedichtje over sprokkelhout.
 dwaalster vijversburg
De dwaalster onderdeel van de route
Sprokkelhout
Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen
Kijk eens in de poppetjes van mijn ziel
Wat kan je daar zo tegenkomen
Gelukkig en verdrietig zijn
Veel liefde en geen haat
Utopia’s dromerij
Een wereld in harmonie,
Samenhorigheid, gelijkheid
Symfonie van positieve dingen
Blije zaken die mijn hart doen springen
Gesprokkeld in een winterkoud roverwoud.

Veel liefs Bas, Alke en Monique

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Neeltje Valkhof