Seizoensopening 2020-2021

 Openingsloop 20-09-2020 in Oranjewoud.

  In den beginne ……

  ………………….was er een zorgeloze zonnige zondag. We mochten weer met ons ruim veertigen achter elkaar aan rennen door een bos.  Af en toe diepe kniebuigingen, lunges, molenwieken, allerhande ingewikkelde beenoefeningen, hoppende voeten en springende enkels. Dat was lang geleden.

  ………………….was er een woud, toen een Oranjewoud en nu met een Bas en een Jan.

 Beiden hebben in het verleden parcoursen uitgezet, renners aangemoedigd, oefeningen eindeloos nog maar een keer uitgelegd en ons allen tot ongekende hoogtes opgejaagd.

 Ook dit jaar weer, maar nu een paar kilometers met hindernissen; klok rond (dit bleek voor 1 groep toch te hoog gegrepen) en ons, hijgend en puffend, bij de finish verwelkomend met een motiverend “goed gedaan”.  Van schrik gingen een paar toch maar weer even een rondje lopen.

 …………………..was er een Oranjewoud en toen een hotel.  Dit hotel is onderhand een bekende pleisterplaats. Nu gedwongen buiten maar een kop koffie met appelgebak smaakt eigenlijk stukken beter buiten, in de zon, onszelf complimenterend dat we dit toch maar weer gefikst hebben zonder blijvende blessures opgelopen te hebben en plannen makend voor het seizoen dat gaat komen.

  ………………….was er een zorgeloze zonnige zondag, een Oranjewoud, trainers, 80 hardloop schoenen, “lycra” in diverse kleuren, koffie, taart en de Fryske Skivereniging met een harde kern die van geen wijken weten wil. Geen Covid 19 houdt ze tegen, geen wind en regen mag ze deren en geen kilometer is er een teveel. Die Fryske Skivereniging is er nog en lang mag ze leven.

 Peter Dekker

 

Zaterdag 28 maart 2020 ……

Stanialoop 2020


Is de dag waarop we de jaarlijkse seizoensafsluiting hadden kunnen vieren, als het coronavirus de wereld nu niet zo ongelooflijk hard in zijn greep had gehouden. Het zijn stormachtige en tegelijk onwerkelijk stille tijden. Beklemmend en ongrijpbaar.

De feestelijke seizoensafsluiting van vorig jaar staat nu ineens in een heel ander perspectief, evenals veel andere dingen die zo vanzelfsprekend waren, maar dat nu plotseling niet meer zijn. Toch blijft er genoeg moois over om van te genieten, vooral als je het geluk hebt gezond te zijn, in een mooie omgeving te wonen en tot dusver nog enige bewegingsvrijheid te hebben. Verdrietig genoeg is dat niet voor iedereen weggelegd.

Foto's seizoens-opening 2019-2020

Chocoloop Tytsjerk 2020

Op 15 februari om 9.30 uur was het weer zo ver, de chocoloop. In het mooie Vijverpark hebben we een route uitgezet. Ongeveer 2 km konden 19 enthousiaste hardlopers en wandelaars zich uitleven door de Groene ster, en natuurlijk diegene die graag het mooie flora en fauna probeerden te vangen met hun camera, Eddie en Martin hadden de smaak te pakken en gingen ervoor door 5 rondjes te lopen.

Wind was wel aanwezig maar geen spelbreker. In het paviljoen konden we onder genot van koffie/thee of chocolademelk en appeltaart even napraten. Als een kers op de taart konden we ook nog de Expositie “It Ljocht yn it Tsjuster” bekijken. De schoonheid van de Groene Ster is door Marja Dijkstra kunstig weergegeven met een serie houtskooltekeningen.

De tekeningen stonden grotendeels tentoongesteld in de glazen expositieruimte. Omdat de poëzieroute in het Vijversburg was, een klein gedichtje over sprokkelhout.
 dwaalster vijversburg
De dwaalster onderdeel van de route
Sprokkelhout
Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen
Kijk eens in de poppetjes van mijn ziel
Wat kan je daar zo tegenkomen
Gelukkig en verdrietig zijn
Veel liefde en geen haat
Utopia’s dromerij
Een wereld in harmonie,
Samenhorigheid, gelijkheid
Symfonie van positieve dingen
Blije zaken die mijn hart doen springen
Gesprokkeld in een winterkoud roverwoud.

Veel liefs Bas, Alke en Monique

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Neeltje Valkhof

Contact

Contact gegevens:

Skiverenigingfryslan.nl

  e-mail

logo

Ervaren

Wilt u:

  • Lekker bewegen dicht bij huis?
  • In een goede conditie de winter door?
  • Gezellig sporten in groepsverband maar wel op uw eigen niveau?                               
  • Sportief ontspannen in de mooie bossen van Friesland?
  • Ook mensen die niet skiën zijn bij ons aan het juiste adres voor algemene conditie- en looptraining.

Dan bent u bij Skivereniging Fryslân aan het goede adres.

Uiteraard bent u van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te trainen.

 

Linken

 

nsv

 

© 2019 Skivereniging Fryslân | Webdesign B.Bouma

NAAR BOVEN